csi

csi

dinsdag 13 oktober 2009

Snow vs windows 7

Snow Leopard vs. Windows 7


Windows 7 en Mac OS X Snow Leopard zullen de manier waarop we nu werken niet ingrijpend veranderen. Zowel Apple als Microsoft strijkt de rimpels glad.

Foto 1: Windows 7 moet het geflopte Windows Vista doen vergeten en brengt een aantal nieuwe functies naar gebruikers. Apple sleutelt meer onder de motorkap waarmee veel kleine oneffenheden worden verholpen en subtiele veranderingen worden doorgevoerd.

Foto 2: De Finder van Snow Leopard en de Explorer van Windows 7 lijken erg op elkaar. Er is een zoekveld in de rechterbovenhoek, er is een balk waarin de schijf kan worden aangegeven (optioneel bij OS X). Aan de zijkant heeft de gebruiker toegang tot andere gedeeltes van de computer.

Foto 3: Zowel Snow Leopard als Windows 7 hebben een enorm grote icoonweergave tot 256 bij 256 pixels. Snow Leopard wint het hier van Windows 7 met een maximaal toegestane icoongrootte van 512 bij 512 pixels.

Foto 4: De Taakbalk en de Dock hebben ook vergelijkbare functionaliteiten. Bij een rechterklik op het iTunes-icoon in de Dock toont het OS een menu waaruit af te lezen valt welk nummer draait en er is een eenvoudige bediening. De vernieuwde Windows Taakbalk biedt een vergelijkbare functie met 'jump list' waarmee items op een specifieke lijst kunnen worden vastgepind zoals belangrijke documenten.

Foto 5: Snow Leopard heeft in plaats van een 'jump list' stack functie. Files en folders kunnen naar een plek in de Dock worden gesleept om daar samen een stack te vormen. Dit vermijdt het gebruik van de Finder.

Foto 6: Windows 7 introduceert een nieuwe bibliotheekfunctie: Libraries. In essentie is dit een nieuwe manier om de inhoud van verschillende mappen op een plek te bekijken. Bijvoorbeeld de Fotomap en de Publieke Fotomap kunnen op dezelfde plek bekeken worden. Welke mappen er onder een knop zitten kan de gebruiker zelf bepalen.

Foto 7: Naast de Quick Look en Cover Flow mogelijkheden voegt Snow Leopard een verbeterde inline preview toe aan Finder. Daarmee kunnen mediafiles direct in de Finder worden afgespeeld of worden getoond.

Foto 8: Windows 7 heeft een optionele previewfunctie. Als een file wordt geselecteerd verschijnt er een voorvertoning. In vergelijking met de functie van Snow Leopard doet deze preview nogal simpel aan.

Foto 9: Ook de functie om de desktop te bekijken is vergelijkbaar. Bij Windows 7 worden de vensters transparant, bij Snow Leopard verdwijnen ze naar de zijkanten van het bureaublad.

Geen opmerkingen:

Prison Break

Prison Break

2 and a half men

2 and a half men

shows

Lost

Lost
Shows

Ghost Whisperer

Ghost Whisperer

30 Rock

30 Rock